تاريخ انتشار: شنبه 1400/8/15
کد خبر: 72650

از پوستر دومین همایش «علوم انسانی – اسلامی» در قم، رونمایی شد.

با حضور معاون پژوهش وزارت علوم و رؤسای پژوهشگاه های قم از پوستر دومین همایش «علوم انسانی – اسلامی» رونمایی بعمل آمد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، در نهمین جلسه مجمع رؤسای پژوهشگاه های علوم انسانی اسلامی که ظهر پنج شنبه ۱۳ آبان ماه در قم برگزار شد از پوستر دومین همایش "علوم انسانی اسلامی" با حضور معاون پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری رونمایی شد.

دکتر غلامحسین رحیمی در مراسم رونمایی از پوستر دومین همایش «علوم انسانی اسلامی» در نشست مجمع رؤسای پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که با حضور قائم مقام پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار شد، با اشاره به اسلامی سازی دانشگاه ها اظهار داشت: حوزه و دانشگاه، دانشگاه اسلامی، موضوعات قرآنی مرتبط با دانشگاه اسلامی سه موضوعی است که در مجموع هیچکدام آن موفقیت چشمگیر را در پی نداشته است.

 

وی با تأکید بر اینکه مهمترین بخش این محورهای سه گانه ارتباط با دانشگاه اسلامی است گفت: در اسلامی کردن دانشگاه با دو رویکرد سلبی و ایجابی روبرو می‌باشیم؛ رویکرد سلبی یعنی اینکه مظاهر ضد اسلامی را از دانشگاه حذف کنیم، که رویکرد کامل نیست و نباید به آن بسنده کرد؛ هر چند تا به امروز بیشتر به این رویکرد عمل شده است.
 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: تقریباً هیچ معاون آموزشی را ندیده‌ام که در زمینه تحول نظام برنامه ریزی آموزشی و متون درسی به سمت تقویت فضایل اخلاقی گام جاندار و مؤثری را برداشته باشد.
 

وی افزود: در بومی سازی و اسلامی کردن علوم کار ویژه ای صورت نگرفته است و اصلاً تعریف جامع و دقیقی از دانشگاه اسلامی ارائه نشده و کل آنچه به اسلامی کردن دانشگاه‌ها برمی‌گردد، واژه های مرکبی است که عملیاتی نمی‌شود و اثرگذاری ندارد.

دکتر رحیمی با بیان اینکه ما به دنبال تغییریم، نه سخنرانی و مباحث نظری و در راه اسلامی شدن دانشگاه ها به دنبال کار عملی می باشیم، اظهار داشت: بایستی کار گروهی به وجود بیاورید و بحث حوزه و دانشگاه را پیگیری کنید؛ یکی از مأموریت‌های مهم این مجمع بررسی سند بومی و اسلامی سازی دانشگاه ها است.

 

وی در پایان با بیان اینکه علم بومی باید تعریفی شود که یک مدیر بتواند آن را اجرایی کند، اظهار داشت: ابتدا باید مدرسه ساخت و سپس به تعلیم و دانشگاه اسلامی پرداخت؛ امید است با کمک شما موضوع اسلامی سازی دانشگاه ها پیگیری شود.

 

لازم به ذکر است دومین همایش مجازی "علوم انسانی اسلامی، پژوهش و فناوری" از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ آذر ماه با همکاری پژوهشگاه های مختلف قم با محوریت موضوعات ذیل برگزار می شود.

  • چگونگی کاربست وحی در نظریه پردازی در علوم انسانی اسلامی؛
  • علوم انسانی - اسلامی و حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران؛
  • فرآیند کاربردی سازی علوم انسانی اسلامی؛
  • فلسفه های مضاف و علوم انسانی؛
  • اثر بخشی علوم انسانی - اسلامی؛
  • علوم انسانی - اسلامی دیجیتال؛
  • وحدت حوزه و دانشگاه؛
  • دانشگاه اسلامی؛