سیدمهدی حسینی

تلفن: ۰۲۵-۳۷۱۷۶۲۱۹

ایمیل: seyedmahdihosseini۹@gmail.com

تحصیلات:

دکتری مدرسی الهیات و معارف اسلامی گرایش قرآن و متون اسلامی، دانشگاه قرآن و حدیث قم (رساله: موانع معادباوری در کتاب و سنّت با تأکید بر رویکرد روانشناختی؛ استاد راهنما: حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی صادقی)

کارشناسی ارشد مدرسی الهیات و معارف اسلامی گرایش فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه قم تربیت مدرس، (پایان نامه: «تأویلات قرآنی در کشف الاسرار و عدة الابرار» ؛ استاد راهنما: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد عابدی)

علایق پژوهشی:

- مطالعات حدیثی

- مطالعات قرآنی - تفسیری

- مطالعات تطبیقی در حوزۀ معارف اسلامی

سابقۀ پژوهشی:

پژوهشگر در پژوهشگاه قرآن و حدیث قم، پژوهشکدۀ علوم و معارف حدیث از سال ۱۳۸۱- ۱۳۹۲

• طرح پژوهشی «موسوعة میزان الحکمة(مجلدات ۳، ۴، ۵، ۶)، دانش­نامۀ میزان الحکمة(مجلدات ۷، ۸، ۱۰)، دانش­نامۀ قرآن و حدیث» (مجلدات ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۱۱، ۱۲، ۱۳)
  • طرح پژوهشی «موسوعة العقائد الاسلامیة(جلد ۶، دانش­نامه عقاید اسلامی»(مجلدات ۴، ۵، ۸، ۹)
  • طرح پژوهشی «کنز الدعاء» مجلدات ۱، ۲ ، ۳
  • طرح پژوهشی «نهج الذکر مجلدات» ۱، ۲ ، ۳ ، ۴
  • طرح پژوهشی «الجنة و النار» یا «بهشت و دوزخ در قرآن و حدیث» جلد ۱ و ۲
  • طرح پژوهشی «نبوت عامه»
  • نگارش بیان­های «دانش­نامه نبوّت عامه»:
    • سخنی درباره فلسفه وحی و نبوت
    • پژوهشي درباره عدد انبياء
    • عام وخاص بودن نبوت انبیا
    • کلام حول معنی اذن الله
    • کلام فی المعجزه و طرق معرفة النبی و الرسول
    • کلام حول موانع الاعجاز
    • کلام فی معجزات سلیمان
    • کلام فی معجزات موسی

پژوهشگر در پژوهشگاه قرآن و حدیث قم، پژوهشکدۀ تفسیر اهل بیت، از سال ۱۳۹۲ تا کنون

- طرح مصوب پژوهشی کلان پروژۀ «اعلام نگاری قرآن پژوهان و مفسران امامیه در ۵قرن نخست»

1. عطیة بن سعد بن جناده کوفی عوفی
  2. جابر بن یزید جعفی،
  3. محمد بن علی بن حلبی،
  4. عمر بن توبه
  5. اسماعیل بن ابی زیاد سکونی
  6. اسماعیل بن مهران بن ابی نصر سکونی

- طرح مصوب پژوهشی کلان پروژۀ «احیا و بازیابی میراث قرآنی مفسران امامیه در ۵قرن نخست»

1. میراث قرآنی اسماعیل بن ابی زیاد سکونی
  2. میراث قرآنی اسماعیل بن مهران بن ابی نصر سکونی

همکاری پژوهشی با پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قالب ویراستار علمی و مستند سازی ۱۷عنوان مدخل از دانشنامه فاطمی.

ارزیاب مقالات و رسالۀ علمی در سومین دوره (۱۳۸۹) و چهارمین دوره (۱۳۹۰) در جشنوارۀ علامۀ حلی

مقالات انگلیسی:

Seyed Mahdi Hosseini and Seyed Reza Mousavi “Structure and the Roots of the Obstacles to the belief in Resurrection with an Emphasis on the Psychological Approach”. Indian Journal Sciences. Vol.۵ / Issue ۲۹/ April ۲۰۱۵

مقالات فارسی:

سید مهدی حسینی، "قلمرو شناسی عفاف و بررسی عینی آن در یک محیط آموزشی" فصلنامه علمی- پژوهشی پژوهش­های اخلاقی(سال سوم شماره اول و دوم/ پاییز و زمستان۹۱) .

سیدمهدی حسینی، ترجمه مقاله " Hadith al-ashara or The political Uses of a Tradition "  خانم Maya Yazigi دوفصلنامه علمی- تخصصی حدیث حوزه، شماره۸ (بهار و تابستان ۱۳۹۳)

سیدمهدی حسینی و علی راد، « پندارۀ "عشرۀ مبشره"؛ نُماد رابطه سیاست و جعل» فصلنامه علمی- پژوهشی علوم حدیث، شماره۷۳ (سال نوزدهم شماره۳ پاییز ۱۳۹۳) .

سیدمهدی حسینی، "عطیة بن سعد و تفسیر قرآن" نیم­سال­نامه علمی- تخصصی تفسیر اهل بیت علیهم­­السلام، شماره۳ (سال دوم شماره اول بهار و تابستان ۱۳۹۳)

کارگاه‌ها:

- شرکت در کارگاه «سرشت و اخلاق نقد»، ارائه شده توسط دکتر سید حسن اسلامی اردکانی، پژوهشگاه قرآن و حدیث قم، ۴ ساعت، ۲۷ آبان ۱۳۹۴.

- شرکت در کارگاه «اعتبارسنجی منابع حدیثی»، ارائه شده توسط دکتر محمدکاظم طباطبایی، پژوهشگاه قرآن و حدیث قم، ۴ ساعت، ۱۸ آذر ۱۳۹۴.

- شرکت در کارگاه «روش تدریس پیشرفته»، ارائه شده توسط دکتر غلامعلی احمدی، دانشگاه قرآن و حدیث قم، ۳۵ ساعت، ۱۳۸۹.

- شرکت در گارگاه تخصصی نرم افزاری office

اجرایی

1. مدیر امور هیأت علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث
  2. دبیر هیأت اجرایی جذب پژوهشگاه قرآن و حدیث