مصعب بن وهب نوشجاني‏۱

اگر شما دو نفر از من بپرسيد كه من به چه باور دارم‏من آنچه را كه پنهان كردم، آشكار مى‏كنم؛
چون معتقدم به خدا و اين كه خدايى جز او نيست،قدرتمند ، ارجمند ، آفريدگار آفريدگان از هيچ.
و اين كه رسول خدا بهترين فرستاده است،گذشتگان ، او را در كتاب‏هاى محكم [آسمانى‏] بشارت دادند.
على و پس از او يازده فرزندش‏از جانب خدا وعده داده شده‏اند ، و در اين ، تخلفى نيست.
اينان پيشوايان هدايتگر ما ، پس از محمّد هستند.خالصانه‏ترين علاقه من متعلق به آنهاست تا زمانى كه زنده‏ام.
هشت تاى آنها راه خود را رفتند و رحلت كردندو چهار نفرشان در پى آنها كامل‏كننده [دوازده‏] هستند.
من به بازگشت حقّ [به اهل آن‏] يقين دارم‏به همان سان كه به چرخش چشم از يك سو به سوى ديگر اعتماد دارم.۲

1.مصعب بن وهب نوشجانى، معروف به حرون، از شعراى قرن دوم و معاصر امام رضا عليه السلام است. نام وى در منابع رجالى نيامده است. پسرش ابو سهل نوشجانى از او اشعارى نقل مى‏كند كه متضمّن شهادت به رسالت و ولايت و امامت دوازده امام معصوم و اقرار به رجعت است.

2.مقتضب الأثر: ص ۴۸، بحار الأنوار: ج ۵۳ ص ۱۴۴.

مُصعب بن وهب النوشَجاني ۱

فَإن تَسألاني ما الّذي أنا دائِنٌ‏بِهِ فَالّذي اُبديهِ مِثلُ الّذي اُخفي‏
اُدينُ بِأنّ اللَّهَ لا شَي‏ءَ غَيرُهُ‏قَويٌّ عَزيزٌ بارِئُ الخَلقَ مِن ضَعفٍ‏
وأنَّ رَسولَ اللَّهِ أفضَلُ مُرسَلٍ‏بِهِ بَشَّرَ الماضونَ في مُحكَمِ الصُّحُفِ‏
وأنَّ عَليّاً بَعدَهُ أحَدَ عَشرَةًمِنَ اللَّهِ وَعدٌ لَيسَ في ذاكَ مِن خُلفٍ‏
أئِمَّتُنا الهادونَ بَعدَ مُحَمَّدٍلَهُم صَفوُ وُدّي ما حَييتُ لَهُم أَصفي‏
ثَمانيَةٌ مِنهُم مَضَوا لِسَبيلِهِم‏وأربَعَةٌ يُرجَونَ لِلعَدَدِ المُوفِ‏
وَلي ثِقَةٌ بِالرَّجعَةِ الحَقِّ مِثلَماوَثِقتُ بِرَجعِ الطَّرفِ مِنّى إلى الطَّرفِ‏

1.مصعب بن وهب النوشجانى المعروف بالحرون كان معاصرا للامام الرضا عليه السلام لم يذكروه . روى عنه ابنه أبو سهل النوشجاني أشعارا متضمنة للشهادة بالرسالة والولاية والإمامة الاثنى عشر عليهم السلام والإقرار بالرجع (مستدركات علم رجال الحديث: ج ۷ ص‏۴۲۸ رقم ۱۴۹۶۴) .

دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد دهم
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
تعداد بازدید : 20260