اين كتاب ، نسخه‏هاى متعدد و چاپ‏هاى گوناگون دارد و به تركى نيز ترجمه شده است .۱
كتاب داراى يك مقدّمه و سه فصل و يك خاتمه است . در مقدّمه ، بر تواتر احاديث مهدويت تصريح دارد . در فصل اوّل ، ۶۳ حديث از پيامبر اكرم صلى اللّه عليه و آله ، در فصل دوم، ۳۹ حديث از صحابه ، و در فصل سوم ، ۵۶ حديث از تابعان آورده است . خاتمه نيز حاوى مباحث گوناگونى در موضوع مهدويت است .
اين كتاب ، با عنوان علامات المهدى المنتظر ، در قاهره ، توسط مكتبة القرآن نيز به چاپ رسيده است . نسخه‏هايى از اين كتاب در قم در كتاب‏خانه مدرسه حجازى‏ها ، به شماره ۱۱۳/۵۹/۸۸۹۳ و در كتاب‏خانه محقّق طباطبايى ، تصويرى به شماره ۱۱۶ موجود است .
وى از عالمان پُر اثر اهل سنّت است .
۱۰ . رسالة فى المهدى .
داراى نسخه‏هاى خطّى در كتاب‏خانه آية اللَّه مرعشى به شماره ۵۲۴ و گنج بخش پاكستان به شماره ۸۱۲ است .۲
۱۱ . البرهان فى علامات مهدى آخر الزمان .
اين كتاب ، نسخه‏هاى فراوان داشته و چندين نوبت نيز چاپ شده است .۳ كتاب در يك مقدّمه و سيزده باب و يك خاتمه ، سامان داده شده است و منابع آن العرف الوردى فى أخبار المهدى سيوطى و عقد الدرر ابو بدر يوسف شافعى و جمع الجوامع سيوطى است . نسخه‏اى از آن در كتاب‏خانه مسجد اعظم قم به شماره ۶۳۶ و نسخه ديگرى در كتاب‏خانه آية اللَّه مرعشى ، به شماره ۵۲۳۴ موجود است .

1.كتاب‏نامه حضرت مهدى عليه السلام : ج ۲ ص ۵۷۹ - ۵۷۸ .

2.همان : ج ۱ ص ۴۰۸ .

3.همان : ص ۱۶۳ .

دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد دهم

سال نمى‏رسد . از اين اثر نسخه‏هاى نيز در كتاب‏خانه آية اللَّه مرعشى قم به شماره ۷/۲۱۰۲ ، ۷/۸۳۵۸ و ۱۱/۲۷۷۹ وجود دارد .
۶ . العرف الوردى فى أخبار المهدى‏
اين كتاب ، بارها به چاپ رسيده و چاپ اخير آن از سوى «مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى» در ايران بوده است . همچنين در مجموعه الحاوى للفتاوى سيوطى (ج ۲ ص ۸۶ - ۵۷) انتشار يافته است . نسخه‏هاى متعدّد در كتاب‏خانه‏هاى تركيه دارد . سيوطى در اين كتاب ، الأربعون حديثاً فى المهدى ابونعيم را تلخيص كرده و احاديثى نيز بر آن افزوده است .۱اين كتاب ، داراى ۲۲۵ حديث است . كتاب ، تبويب و فصل بندى ندارد . اين روايت‏ها حاوى اين مضامين است : المهدى منّا أهل البيت ، المهدى من عترتى ، شمايل و خصال مهدى ، و دجّال .
۷ . رسالة فى علامات المهدى .
اين كتاب ، نسخه‏اى در كتاب‏خانه مسجد الحرام (به شماره ۳۴) دارد .۲
اين آثار ، همگى از جلال الدين سيوطى (م ۹۱۱ ق) هستند .
وى از محدّثان پُر تأليف اهل سنّت و از مشايخ صوفيّه در قرن دهم است .
۸ . تلخيص البيان فى علامات مهدى آخر الزمان ، ابن كمال باش حنفى (م ۹۴۰ ق) .
اين كتاب ، نسخه‏هاى متعدّد در كتاب‏خانه عاشر افندى تركيه به شماره ۴۴۶ و كتاب‏خانه عارف حكمت مدينه به شماره ۶۲/۷۲۲۴۰ - ق دارد .۳
۹ . القول المختصر فى علامات المهدى المنتظر ، احمد بن محمّد بن حجر هيثمى (م ۹۷۴ ق).

1.همان : ص ۵۱۰ - ۵۰۹ .

2.همان : ج ۱ ص ۴۰۳ .

3.همان : ج ۱ ص ۲۵۲ .

دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد دهم