««« مطالعه کتاب »»»
نام منبع : گونه شناسی تحلیلی احادیث قرآنی امامی از نظریه تا تطبیق
پدید آورنده :
سایر پدیدآورندگان :
تعداد جلد : 1
ناشر : انتشارات دارالحدیث
محل نشر : قم
تاریخ انتشار : 1397
نوبت چاپ : اول

کتاب گونه شناسی تحلیلی احادیث قرآنی امامی از نظریه تا تطبیق منتشر شد

کتاب "گونه شناسی تحلیلی احادیث قرآنی امامی از نظریه تا تطبیق" تألیف حجت الاسلام دکتر علی راد، به زبان فارسی از سوی پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهم السلام منتشر شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، تالیف کتاب گونه شناسی تحلیلی احادیث قرآنی امامی از نظریه تا تطبیق در امتداد واکاوی نظریه تفسیری امامیه است که نویسنده، پیش‏تر مبانی کلامی آن را در پژوهشی با عنوان "مبانی کلامی امامیه در تفسیر" ارائه کرده است.

 

در این کتاب به چگونگی تعامل و بهره‏ وری روشمند از احادیث قرآنی امامیه اشاره شده است و بر این مهم تأکید دارد که روایات قرآنی امامیه با همه گوناگونی و تنوع محتوایی‏ شان، قابل سامان‏دهی در یک الگوی جامع‌ می باشند؛ الگویی مبتنی بر منطق علمی اهل بیت علیهم السلام در شناخت و تفسیر و تبیین قرآن کریم.

 

از ویژگی های این اثر، کمک به تعمیق مباحث نظری در مبحث روش‌شناسی تفسیر روایی و نیز منبعی برای بازپژوهی احادیث قرآنی اهل بیت علیهم السلام است و در همان حال، در عینی‏ سازی دانش ویژه اهل بیت علیهم السلام در عرصه قرآن‏ شناسی مشارکت می‏ جوید.

 

این نوشته کوشیده است با فرو‏رفتن در لایه ‏های زیرین معنایی و استخراج آموزه‌ های ناب از آیات شریف قرآن، مزیت انحصاری مکتب تفسیر امامیه در مطالعات جریان‌ شناسی تطبیقی تفسیر را در پیش دید قرآن‌ پژوهان معاصر قرار دهد.

 

همچنین نگارنده به این مهم اشاره دارد که فهم قرآن، فرآیندی گام به گام از معناشناسی واژگان تا استخراج آموزه ‏ها و نظریه قرآنی است و متوقف در تبیین مدالیل ظاهری آیات نیست؛ لذا تأویل، جری و تطبیق و استنطاق نیز از ساحت‏ های فهم قرآن است که تفسیر امامیه بدان تأکید دارد و این مهم، وام گرفته از الگوی اهل بیت علیهم السلام در تبیین قرآن است.

 

کتاب حاضر در دو بخش نظری و تطبیقی تصنیف شده است؛ در بخش نخست، نویسنده تلاش نموده است از خلال طرح مباحث نظری، الگویی مفهومی ارائه نماید تا گونه های مختلف موجود در روایات قرآنی امامیه را تمایز بخشد.

 

همچنین در بخش دوم که بیشترین حجم پژوهش را به خود اختصاص داده، نظریه مفهومی نویسنده در قالب تحلیل نمونه‌های متعدد روایی بسط و تفصیل و تطبیق یافته است.

از نگاه نویسنده کتاب، الگوی نظری ارایه شده در این اثر، آن اندازه جامعیت و دقت دارد که بتوان از آن در مطالعات تفسیر روایی بهره جست و به دسته‌ بندی و طبقه‌ بندی روایات تفسیری و ناظر به قرآن در جوامع حدیثی- تفسیری امامیه پرداخت.

 

دریک نگاه، کتاب حاضر در چهار فصل سامان یافته است که فهرست بخش های مختلف آن به قرار ذیل است:

پیش‌گفتار

درآمد

فصل اول :ادبیات پژوهش

فصل دوم:احادیث قرآن‏ شناسی

فصل سوم:احادیث تبیین قرآن

فصل چهارم:احادیث مستفاد

 

کتاب گونه شناسی تحلیلی احادیث قرآنی امامی از نظریه تا تطبیق، تألیف حجت الاسلام دکتر علی راد از سوی پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهم السلام، به زبان فارسی، در قطع وزیری، در ۳۱۲  صفحه به نگارش درآمده است و در سال ۱۳۹۷با همکاری انتشارات دارالحدیث منتشر شده است.