گزيده شهادت نامه امام حسين عليه السّلام صفحه 0

پيش‏گفتار

بررسى جامع و همه‏جانبه زندگى پيشوايان دينى (پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و اهل بيت عليهم السلام) ، از آن رو كه به فهم درست گفتار، رفتار و موضعگيرى آنان در شرايط گوناگون مى‏انجامد ، ضرورى است ؛ زيرا نگاه تجزيه‏اى و تك‏بعدى ، از آفتِ بدفهمى مصون نيست. در نگاه جامع مى‏توان رشته پيوند حلقه‏هاى به ظاهر گسسته را پيدا كرد ، چنان كه با همين نگاه مى‏توان تعارض ظاهرى برخى سخنان و رفتارها را برطرف ساخت.
اين جامع‏نگرى ، تنها با پژوهش‏هاى علمى و روشمند در باره هر يك از اين پيشوايان ، تحقّق مى‏يابد كه لازمه آن ، حضور محقّقان با تخصّص‏هاى گوناگون در مراحل مختلف پژوهش است . به انجام رساندن چنين پژوهش‏هايى ، ساليان درازى است كه دغدغه اين جانب و همكارانم در پژوهشكده علوم و معارف حديث است.
دانش‏نامه امير المؤمنين عليه السلام كه در سال ۱۳۷۹ منتشر شد ،۱ نخستين اثر از اين گونه پژوهش بود كه پس از مدّت‏ها تلاش ، به ثمر نشست و در جامعه علمى داخل و خارج كشور ، بازتاب‏هاى بسيار مثبت داشت. دومين اثر از اين مجموعه نيز كتابى است با عنوان دانش‏نامه امام حسين عليه السلام كه به لطف الهى در سال ۱۳۸۸ پس از سال‏ها مطالعه و تحقيق ، با همكارى جمعى از پژوهشگران پژوهشكده ، به انجام رسيد و در

1.دانش‏نامه امير المؤمنين عليه السلام بر پايه قرآن ، حديث و تاريخ ، در چهارده جلد (سيزده جلد متن عربى - فارسى و يك جلد ويژه فهرست‏ها و نمايه) و نيز خلاصه‏اى از آن در يك جلد ، با عنوان : گزيده دانش‏نامه امير المؤمنين عليه السلام ، هم اكنون در دسترس علاقه‏مندان است .

گزيده شهادت نامه امام حسين عليه السّلام صفحه 1

پيش‏گفتار