پیش‌گفتار

حمد و سپاس، از آنِ خداوند سبحان است و درود و سلام بی‌پایان او، شایسته اهل‌بیت عصمت و طهارت.

شناخت اهل‌بیت پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، در شمارِ نخستین و لازم‌ترین وظایف جامعه اسلامی است. آیات نورانی قرآن و احادیثِ تفسیر کننده آنها، که از طریق این خاندان به ما رسیده‌اند، بهترین راه‌های شناخت این مشعل‌های هدایت و چشمه‌های نور و دانش‌اند؛ چرا که شناخت حقیقی آنان، تنها از زبان آفریدگار آنان و جاری زلال کلام خودشان میسّر است.

این بحث مهم، موضوع مباحثی بود که از خرداد ماه سال ۱۳۸۰ تا خرداد ماه سال ۱۳۸۲ تحت عنوان «اهل بیت از دیدگاه قرآن» از سوی نگارنده، بیان و از شبکه رادیویی قرآن، پخش شده است. با توجّه به اهمّیت موضوع و نیاز جهان اسلام به این موضوع، به عرضه مکتوب آن نیز اندیشیدم. کاری که نیازمند بازنویسی، تکمیل و مستندسازی دقیق متن بود و به توفیق و عنایت الهی به وسیله پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهم السلام و در واحد تفسیر موضوعیِ روایی به سرانجام رسید. حاصل کار، کتاب پیش روست که با نام «کرائم قرآن»۱ به ارائه نگاه قرآن به اهل بیت علیهم السلام پرداخته است.

این کتاب با گزینش چهل آیه از میان آیات فراوانِ قرآن در باره خاندان رسول خدا صلی الله علیه و آله و بررسی روایت‌ها و تفسیرهای ناظر به آنها، برجسته‌ترین فضائل، حقوق و ویژگی‌های اهل بیت علیهم السلام را تقدیم می‌کند. این مجموعه، گُل‌هایی خوش‌بو از گلشنی است که نزدیک

1.. توضیحات لازم در بارۀ این نام‌گذاری، ضمن درآمد کتاب، ارائه شده است.

کرائم قرآن

محمّد محمّدى رى‌شهرى