««« مطالعه کتاب »»»
تاریخ انتشار : 1397
نوبت چاپ : اول

گزیده دانش نامه امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف  در ۲ جلد منتشر شد

کتاب "گزیده دانش نامه امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریفتألیف آیت الله محمدی ری شهری و با همکاری جمعی از پژوهشگران و تلخیص حجت الاسلام احمد غلامعلی از سوی پژوهشکده علوم و معارف حدیث در دو جلد منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، مهدويت، از مترقى ‏ترين اصول اعتقادى، اجتماعى و سياسى اسلام است و در جهان امروز، كه جامعه بيش از هر زمان ديگر تشنه ارزش‏ هاى انسانى و در رأس آنها عدالت اجتماعى است، اعتقاد به امام مهدى عليه ‏السلام زمينه‏ ساز تحقق اين بزرگ‏ترين آرزوى بشر در طول تاريخ است.

تاکنون كتاب‏ هاى فراوانى با موضوع مهدویت تأليف شده كه بسيارى از آنها در خور ستايش اند؛ ولى تلاش براى ارائه پژوهش‏ هاى جديد، جامع، پويا و پيشرو، همچنان ضرورى است تا افق‏ هاى پيش رو روشن‏ تر شوند.

در این دوران نیز برخى معاندان، براى ضربه زدن به نظام مقدس جمهورى اسلامى ايران ـ كه بر پايه ولايت فقيه و نيابت عام از امام زمان عليه‏ السلام شكل گرفته است ـ ، با شبهه ‏پراكنى، اساس مهدويت را هدف گرفته ‏اند. از اين رو، بزرگ‏ترين خدمتى كه مراكز علمى و پژوهشى مى ‏توانند به ساحت مقدس امام مهدى عليه‏ السلام و براى تداوم انقلاب اسلامى ايران تا حكومت جهانى ايشان داشته باشند، بازنگرى تخصصى در موضوع مهدويت و بازنگارى آن و پاك‏سازى نگاشته ‏ها از مطالب سست و بى ‏پايه، و ارائه نوشتارهايى است كه افزون بر اتقان علمى، پاسخگوى نيازهاى عصر حاضر باشند.

نگارش کتاب دانش‏نامه امام مهدى عليه ‏السلام به سال ۱۳۷۹ باز می گردد که در دستور كار بخش پژوهشى مؤسسه علمی فرهنگی دارالحديث قرار گرفت؛ اما به دليل گستردگى و پيچيدگى موضوع از يك سو، و تراكم كارها از سوى ديگر، تكميل و آماده‏ سازى نهايى آن به درازا كشيد و بالأخره در سال ۱۳۹۳ در ده جلد انتشار يافت.

هدف از نگارش دانش‏نامه امام مهدى عليه ‏السلام بر پايه قرآن ، حديث و تاريخ، نه تنها اثبات يك باور اسلامى از منظر پيروان اهل بيت عليهم ‏السلام، بلكه افزون بر آن، گشودن راهى براى اتحاد پيروان همه اديان، بلكه همه جهانيان براى پاسخگويى به اصلى ‏ترين نياز بشر، يعنى حاكميت عدالت بر سراسر جهان است .

پس از انتشار مجموعه ۱۰ جلدی کتاب دانش نامه امام مهدی علیه السلام، به منظور بهره ‏گيرى همگان از اين مجموعه به ويژه در سفرهاى تبليغى، گزیده دو جلدی آن تقدیم جامعه مخاطبان گردید.

معيارهاى گزيده ‏نگارى کتاب دانش‏نامه امام مهدى عليه ‏السلام عبارت است از :

۱ . جامعيت نسبت به همه عناوين و تحليل‏ ها؛

۲ . تلاش براى انتخاب احاديث معتبرتر، و در موارد مشابه، انتخاب احاديث با منابع كهن ‏تر و معتبرتر؛

۳ . انتخاب احاديثى كه معناى روشن‏ تر و تناسب بيشترى با عنوان دارند؛

۴ . حذف اسناد روايات؛

۵ . آوردن متن عربى روايات در پانوشت‏ ها؛

۶ . حذف بخش چهاردهم با عنوان كتاب‏ شناخت مهدوى؛

۷ . تلخيص بيان‏ هاى طولانى و بر جاى نهادن تحليل‏ هاى كوتاه؛

۸ . تلخيص پانوشت‏ ها؛

فهرست بخش های مختلف گزیده دانش‏نامه امام مهدى عليه‏ السلام در یک نگاه:

محتواى كلى گزیده کتاب دانش‏نامه امام مهدى عليه ‏السلام در سیزده بخش به قرار ذیل تنظيم شده است:

بخش اول:امام مهدی علیه السلام در پرتو ادله کلی

بخش دوم: زندگى ‏نامه امام مهدى عليه ‏السلام

بخش سوم: غيبت امام مهدى عليه ‏السلام

بخش چهارم: سفيران امام مهدی علیه السلام در غیبت صغرا

بخش پنجم: توقيع ‏هاى امام مهدى عليه ‏السلام

بخش ششم: ديدار با امام مهدى عليه ‏السلام و کرامت های او

بخش هفتم: وظايف مردم در روزگار غيبت امام مهدی عليه‏ السلام

بخش هشتم: دعاها

بخش نهم: زيارت ‏ها

بخش دهم: نشانه‏ هاى ظهور امام مهدى عليه ‏السلام

بخش يازدهم: قيام امام مهدى عليه ‏السلام

بخش دوازدهم: سيره حكومتى امام مهدى عليه‏ السلام

بخش سيزدهم: امام مهدى عليه ‏السلام از دیدگاه شاعران

کتاب "گزیده دانش نامه امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف"، تألیف آیت الله محمدی ری شهری و با همکاری جمعی از پژوهشگران و تلخیص حجت الاسلام احمد غلامعلی از سوی پژوهشکده علوم و معارف حدیث، به زبان فارسی، در قطع وزیری، در ۲ جلد و  ۱۱۴۲  صفحه به نگارش درآمده است و در سال ۱۳۹۷با همکاری انتشارات دارالحدیث منتشر شده است.