دانشنامه قرآن و حديث 15

۶۱.امام حسين عليه السلام :هر كس بنده اى را به بيرون رفتن از گم راهى با شناخت حق ، دعوت كند و او اجابتش كند ، براى دعوت كننده ، به سان آزاد كردن انسانى ، پاداش خواهد بود .

۶۲.امام باقر عليه السلام :هر كس راه هدايتى بياموزد ، به سان پاداش هر كس كه به آن عمل كند ، از آنِ او خواهد بود و از پاداش عمل كنندگان ، چيزى كاسته نخواهد شد ؛ و هر كس راه گم راهى را ياد دهد ، به سان گناه كسانى كه بِدان عمل كنند ، بر گردن او گناه خواهد بود ، بى آن كه چيزى از گناه عمل كنندگان ، كاسته شود .

۶۳.امام باقر عليه السلام :هنگامى كه خداوند با موسى بن عمران عليه السلام سخن مى گفت ، موسى گفت : ... خدايا ! پاداش آن كس كه انسان كافرى را به اسلام دعوت كند ، چيست ؟
خداوند فرمود : «اى موسى ! در روز قيامت به او اجازه داده مى شود تا براى هر كس كه مى خواهد ، شفاعت كند» .
موسى گفت : خدايا ! پاداش كسى كه فرد مسلمانى را به اطاعت تو دعوت كند و از نافرمانى ات نهى كند ، چيست ؟
خدا فرمود : «اى موسى ! او را در روز قيامت ، در زمره پرهيزگاران محشور مى كنم» .

۶۴.امام صادق عليه السلام :كسى سخن حقّى كه مورد عمل قرار گيرد ، نمى گويد ، جز آن كه پاداش آن كه بِدان عمل كند ، از آنِ او خواهد بود ؛ و كسى سخن باطلى كه مورد عمل قرار مى گيرد، نمى گويد ، جز آن كه گناه آن كه بِدان عمل كند ، برگردنِ او خواهد بود .

دانشنامه قرآن و حديث 15

۶۱.الإمام الحسين عليه السلام :مَن دَعا عَبدا مِن ضَلالَةٍ إلى مَعرِفَةِ حَقٍّ فَأَجابَهُ ، كانَ لَهُ مِنَ الأَجرِ كَعِتقِ نَسَمَةٍ . ۱

۶۲.الإمام الباقر عليه السلام :مَن عَلَّمَ بابَ هُدىً فَلَهُ مِثلُ أجرِ مَن عَمِلَ بِهِ ، ولا يَنقُصُ اُولئِكَ مِن اُجورِهِم شَيئا . ومَن عَلَّمَ بابَ ضَلالٍ كانَ عَلَيهِ مِثلُ أوزارِ مَن عَمِلَ بِهِ ، ولا يَنقُصُ اُولئِكَ مِن أوزارِهِم شَيئا . ۲

۶۳.عنه عليه السلام :لَمّا كَلَّمَ اللّهُ موسَى بنَ عِمرانَ عليه السلام ، قالَ موسى : . . . إلهي ، فَما جَزاءُ مَن دَعا نَفسا كافِرَةً إلَى الإِسلامِ ؟ قالَ : يا موسى ، اُذِنَ يَومَ القِيامَةِ فِي الشَّفاعَةِ لِمَن يُريدُ . قالَ : إلهي ، فَما جَزاءُ مَن دَعا نَفسا مُسلِمَةً إلى طاعَتِكَ ، ونَهاها عَن مَعصِيَتِكَ ؟ قالَ : يا موسى ، أحشُرُهُ يَومَ القِيامَةِ في زُمرَةِ المُتَّقينَ . ۳

۶۴.الإمام الصادق عليه السلام :لا يَتَكَلَّمُ الرَّجُلُ بِكَلِمَةِ حَقٍّ فَاُخِذَ بِها ، إلّا كانَ لَهُ مِثلُ أجرِ مَن أخَذَ بِها ، ولا يَتَكَلَّمُ بِكَلِمَةِ ضَلالٍ يُؤخَذُ بِها إلّا كانَ عَلَيهِ مِثلُ وِزرِ مَن أخَذَ بِهـا . ۴

1.مسند زيد : ص ۳۹۱ عن الإمام زين العابدين عن آبائه عليهم السلام .

2.الكافي : ج ۱ ص ۳۵ ح ۴ عن أبي عبيدة الحذّاء ، تحف العقول : ص ۲۹۷ ، المحاسن : ج ۱ ص ۹۶ ح ۶۰ عن محمّد بن مسلم ، منية المريد : ص ۱۱۱ ، بحار الأنوار : ج ۲ ص ۱۹ ح ۵۳ .

3.فضائل الأشهر الثلاثة : ص ۸۹ ح ۶۸ عن زياد بن المنذر ، الأمالي للصدوق : ص ۲۷۷ ح ۳۰۷ عن عبد العظيم الحسني عن الإمام الهادي عليه السلام وفيه صدره ، بحار الأنوار : ج ۶۹ ص ۴۱۳ ح ۱۳۱ .

4.ثواب الأعمال : ص ۱۶۰ ح ۱ عن عبد الرحمن بن أبي عبد اللّه ، الاختصاص : ص ۲۵۰ ، تحف العقول : ص ۳۷۵ كلاهما نحوه ، بحار الأنوار : ج ۲ ص ۱۹ ح ۵۲ .

محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری: جمعی از پژوهشگران